Jaga Kesihatan Anak Anda Dengan Shaklee

Jaga Kesihatan Anak Anda Dengan Shaklee

Sebelum ni, saya pernah bercerita tentang tips baik demam dengan Shaklee, oklah kali ini kita nak tengok pula bagaimana ingin menjaga kesihatan anak anda dengan supplement. Memang tak dinafikan sekarang, mak bapak hendakkan anak yang sihat, lagi pandai dalam serba-serbi. Kita pun taknak kalau bil hospital yang tinggi untuk membawa anak merawat di hospital kerana demam, dan sebagainya. Walaubagaimanapun, kesihatan anak anda boleh dioptimumkan dengan corak permakanan yang sihat. Shaklee juga menawarkan pelbagai set yang menarik untuk anak-anak comel kita.

1) Chewable Vitamin C
Vitamin yang boleh dihisap, sesuai untuk kanak-kanak, memang best, anak saya Arreessa pun suka. Dia memang selalu minta , katanya nak ubat  nak ubat. Vitamin C memang terkenal sebagai pembina kekuatan dan antibodi badan supaya kita tidak selalu demam. Apapun, sebagai ibu-bapa, kenalah awasi dan pastikan anak anda mendapat dos yang tepat.

2) Omega Guard
Minyak ikan, Omega 3, bagus untuk kesihatan anak anda. Saya bagi Arressa makan, dia kunyah satu biji sahaja. Jangan lebih-lebih. Kalau anak anda batuk atau selsema, boleh bagi anak anda kunyah omega, dan memberikan rasa panas untuk melegakan batuk dan selsema. Minyak ikan juga ni kira penting supaya kita tak selalu demam. Bak kata pakcik Hadi otak movie, dia jarang demam selepas mengambil Omega guard shaklee.

3) Mealshake
hooo, rasa vanilla, memang berkhasiat untuk anak-anak yang kurang selera makan, picky eater, dan jarang ambil susu. Produk shaklee ini sesuai untuk anak-anak kerana mempunyai multivitamin yang bagus untuk kesihatan anak. Selain itu, Mealshake juga boleh menambahkan berat badan bagi yang ada masalah badan terlampau kurus dan seangkatan dengan nya.

4) Nutriferon
Kuasa inteferon yang dijumpai oleh saintis jepun, menghasilkan antibodi dari bahan yang natural. Memang terbaik jika anda perlukan pengganti panadol . Nutriferon boleh di ambil sedikit untuk anak. Kalau anak anda ada demam, boleh bagi sedikit sahaja serbuk power ini. Yang ni dijual secara sachet dalam satu kotak Shaklee yang menarik.

Anak Sihat dan Bijak
Jangan lupa juga ye, amalkan permakanan yang seimbang, ajar anak makan sayur, ikan, dan minum air masak banyak. Barulah anak sihat, dan tak juga lupa amalan rohani untuk anak anak kita, ajar dia solat, alif ba ta dan sebagainya.

Leave a Reply

Open chat