Penyakit Hati Berlemak

Penyakit Hati Berlemak

Penyakit ini menunjukkan simptom yang tidak jelas dan individu yang mengalaminya tidak menunjukkan sebarang tanda.

Tetapi, beberapa tanda ini boleh membantu :

Mudah merasa letih
Rasa tidak selesa pada perut terutamanya bahagian badan yang selari dengan hati
Sering merasa tidak sedap badan

Cara Mengatasi Masalah Hati Bengkak atau Fatty Liver Secara Semulajadi

>Kawal diet pemakanan : elak makanan tinggi kolesterol dan lemak
>Amalkan gaya hidup sihat dengan bersenam
>Kawal pengambilan gula

Selain itu, anda boleh mengambil suplemen sebagai pelindung kepada tubuh dari masalah hati berlemak.

1. DTX Complex

DTX Complex membekalkan nutrisi sokongan dengan kombinasi pelbagai herba berkhasiat bagi melindungi dan merangsang keupayaan semula jadi tubuh untuk menjaga kesihatan hati.

Ia berfungsi menghasilkan protein yang membantu dalam regenerasi sel hati dan mengekalkan pengaliran hempedu yang normal. Selain itu, ia bertindak mengeluarkan kompaun yang dinyahtoksin oleh hati dan menggalakkan fungsi hati yang sihat.

DTX Complex ini diformulasikan dengan 6 bahan utama yang dipaten iaitu:

Ekstrak biji benih Milk Thistle
Ekstrak Cendawan Reishi
Biji Schizandra Chinensis
Dandelion
Kunyit
Ekstrak artichoke

Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama di dalam DTX Complex Shaklee ; ekstrak biji benih Milk Thistle menyokong keupayaan badan menghasilkan protin bagi membantu menjana semula sel-sel hati. Bahan ekstrak biji benih Milk Thistle ini sangat penting kerana ia menghasilkan 80% silymarin.

Selain itu, ia turut mengandungi bahan-bahan yang digabungkan secara unik dan saintifik; ekstrak daripada Schizandra dan cendawan Reishi (herba yang kaya dengan anti-oksida) dan ekstrak daripada dandelion, kunyit, dan articok (herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu)

2. Vivix

Vivix mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol dan resveratrol.

Vivix Shaklee merupakan rumusan khas yang berfungsi melindungi dan memulihkan sehingga ke peringkat sel. Masalah fatty liver ini menyebabkan sel-sel hati rosak dan tidak mampu memulihkan kesihatan hati kembali. Oleh itu, pengambilan minuman botani secara berterusan membantu memperbaiki semula sel-sel hati yang rosak seterusnya menghasilkan sel-sel hati yang baru dan sihat.

3. Nutriferon

Nutriferon berfungsi di dalam peringkat selular sel dalam dua cara iaitu: pertama – mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan aktif atau cepat dan kedua – menggerakkan “pasukan cari dan musnah” dalam sistem imuniti badan.

Ramuan Nutriferon terdiri daripada 4 ekstrak tumbuhan:

Biji labu – Merangsang pengeluaran interferon semulajadi didalam tubuh dan menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser.
Biji Plantago asiatica – Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun.
Honeysuckle Jepun – Menentang pencerobohan virus dan kuman
Bunga Safflower – Menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj, memusnahkan virus dan kuman.
ubat-rawat-penyakit-hati-bengkak-hati-berlemak

Ketiga-tiga vitamin ini mempunyai fungsi tersendiri dalam membaik pulih kesihatan hati disamping, menjadikan tubuh lebih sihat.

Leave a Reply

Open chat