Saintis Shaklee Setia ?

Saintis Shaklee Setia ?

WHAT MAKES U STAY IN SHAKLEE FOR THAT LONG?

This is Ted, salah seorang saintis dalam Shaklee yang assist untuk brief kami semalam.

Sambil dia cerita semua2, dia cerita pasal diri dia jugak sikit tau.

Dia cerita yang dia dah berada dalam Shaklee selama 16tahun.

So kitorang tanya lah, apa yang buat dia stay dalam Shaklee selama ini.

Ye lah, kita ni kadang kerja 3-4bulan dah rasa nak berhenti atas macam2 sebab kan walaupun gaji tinggi.

Tapi ni lama kot 16tahun dalam satu company.

So jawapan Ted ni waktu ni ialah,

IT IS BECAUSE THE PEOPLE IN IT.

Waktu dia mula2 join, dia cakap dia pelik, kenapa semua yang ada kat sini majority yang dah kerja lamaaa, lebih dari 10tahun dengan Shaklee.

Tapi now dia dah faham.

Sebab dalam company ni, mereka diberi peluang untuk menjadi diri mereka sendiri, mereka tak diletakkan pressure untuk buat apa yang mereka tak suka.

Yes. Ada dateline nak kena kejar.
Yes. Ada results yang kena capai.

But there are never a pressure. Sebab mereka suka apa yang mereka buat and the people in it.

They are scientists, science os their passion and diorang buat sesungguh hati for the love of science. Bukan atas paksaan sesiapa.

And bayangkan, setiap pekerja di Shaklee ni semua akan dapat FREE SUPPLEMENTS setiap hari untuk diorang ambil.

Ted sendiri adalah pengguna tegar OMEGA GUARD & VITAMIN C setiap hari.

Waktu mizah dengar ni mizah memang dapat bayangkan,

This is truly a LEADERSHIP & FAMILY BUSINESS.

Bisnes ini bukan bisnes antara bos & staf.

Bisnes ini bagaikan bisnes antara ayah & anak.
Bisnes ini bisnes kasih sayang.
Bisnes ini kita pupuk seseorang untuk jadi yang terbaik yang mereka dapat jadi.

And itulah yang kami pupuk selama ini.:’)

Tanpa rasa cinta.
Tanpa rasa tanggungjawab.

Kita tak mungkin pergi jauh.

Tapi kita pergi jauh kerana kita cintakan sesuatu kan?

Jika cinta pada Allah swt & rasul membawa kita ke syurga.

Tidakkah cinta kita kepada bisnes ini inshaAllah dapat bawa kita kepada kejayaan?

InshaAllah.

Yakinlah pada kuasa Allah keh.

We can do this and we will make it happen sebab kita CINTAKAN bisnes ini.

Jom kalian!

We’ll do this together.

kredit : master mizah

2 thoughts on “Saintis Shaklee Setia ?

Leave a Reply

Open chat