Set Energy Booster Shaklee

Set Energy Booster Shaklee

Untuk mengatasi badan yang cepat penat, letih lesu dan tidak bertenaga, caranya adalah dengan mengamalkan diet dan aktiviti yang sihat setiap hari.

Namun, gaya hidup yang sibuk, agak menyukarkan dua perkara ini dilakukan dengan konsisten pada setiap hari.

Justeru, pengambilan suplemen adalah pilihan yang paling tepat bagi mengatasi masalah ini.

Set optimum ‘energy booster’ sangat membantu dalan mengembalikan tenaga bagimengurangkan dan menghilangkan rasa letih dan lesu.

Bagaimana Set Energy Booster ini dapat membantu anda ?

1) Vitalea : Multivitamin daripada Shaklee ini mengandungi zat besi yang sangat diperlukan untuk pembentukkan sel darah merah. Dengan mengandungi 24 jenis mineral untuk menampung kekurangan nutrisi yang sentiasa hilang disebabkan aktiviti seharian kita termasuk cara pemakanan.

2) B-Complex : Ada 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan badan dengan baik. B-complex juga membantu untuk melancarkan perjalanan darah kita yang mana penting untuk membawa oksigen secukupnya ke otak. Oksigen yang cukup membolehkan kita dapat berfikir dengan baik dan otak dapat mengawal seluruh sistem dalam badan dengan baik.

3) Ostematrix : Gabungan terbaik kalsium, magnesium dan vitamin D. Ostematrix sangat bagus untuk sistem perkumuhan yang mana melancarkan perjalanan. Jika sistem ini tidak lancar maka toksik-toksik yang terhasil menyebabkan keseluruhan sistem badan akan terganggu. Pengambilan 4 biji sehari melegaan otot dan juga menghilangkan lenguh serta sakit badan.

4) ESP : ESP adalah sebagai sumber tenaga yang menjadikan kita sentiasa segar dan bertenaga untuk jangkamasa yang lama kerana produk dilengkapkan dengan ciri-ciri tindak balas glisemik.

Tindak balas glisemik adalah kesan makanan kepada paras gula dalam darah. Kandungan ESP Shaklee dilengkapkan dengan indeks glisemik yang rendah. Ia membolehkan gula dalam darah dipecahkan secara perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan. Perlepasan tenaga secara perlahan dan berperingkat inilah yang membolehkan mereka yang meminumnya bertenaga selama berjam-jam.

Selain itu kesimbangan metabolik yang terbentuk selepas pengambilannya menjadikan mereka berasa tenang, selesa dan bertenaga dan tidak berasa lapar.

Jagalah kesihatan anda, jika anda sakit orang disekeliling turut merana.

Pemilihan set energy booster Shaklee adalah pilihan yang terbaik kerana dijamin Semulajadi, Selamat dan Berkesan.

Leave a Reply

Open chat