Set Migraine Shaklee

Set Migraine Shaklee

Migraine disebabkan tak jaga makan?

Pengambilan makanan yang mengandungi monosodium glutamate(MSG), cheese, nitrate, coklat, kekacang, alcohol, dan aspartame boleh menyebabkan migraine kerana ada di antara makanan itu mengandungi tyramine atau phenylethylamin yang boleh bertindak mengembangkan salur darah.

Diet yang menurunkan kandungan gula dalam darah, tidak makan atau lambat makan mengikut jadual, serta kerap minum minuman yang mengandungi kafein seperti kopi, teh, Nescafe, coke atau pepsi juga boleh menyebabkan migraine kerana bahan ini juga boleh menyebabkan saluran darah mengembang.

Mungkin masih ramai yang tidak cukup maklumat kepentingan magnesium yang memainkan peranan penting terhadap reaksi lebih 300 enzim penting dalam tubuh setiap hari.

Kajian jurnal perubatan juga mendedahkan zat ini membantu seseorang mendapat rehat yang baik, tidur mencukupi dan memperbaiki sakit kronik, keletihan, perubahan mood dan sakit kepala

Selalu Migraine?

Ostematrix merupakan suatu supplement kalsium yang lengkap kerana turut mengandungi nutrisi magnesium dan juga vitamin D

❀ Membantu untuk menetapkan ritma jantung
❀ Membantu menggalakkan pengaliran gizi keluar dan masuk daripada membrane
❀ Membantu mengurangkan risiko pembekuan darah
❀ Membantu mempertahankan fungsi otot dan saraf
❀ Kandungan magnesium membantu mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang iaitu salah satu punca terjadinya migraine

One thought on “Set Migraine Shaklee

Leave a Reply

Open chat