Vita C Sustained Release Tak Terbazir Dalam Urine

Vita C Sustained Release Tak Terbazir Dalam Urine

BUKTI VIT C SUSTAINED RELEASE TAK TERBAZIR DALAM URINE!

Subhanallah.

Korang mizah nak kongsikan something yang mizah amaze sangat bila mizah dapat tau semalam.

Kan sebelum ni mizah kongsi yang mizah sentiasa ada kawan2 mizah yang bekerja dalam bidang kesihatan yang akan selalu kongsi pada mizah study ke ape ke yang interesting tentang supplements.

In fact, sometimes yang berkongsi tu bukan buat bisnes Shaklee pun, but they share with me for the sake of knowledge. Sebab diorang tahu mizah suka benda2 macam tu. Allah je yang tahu betapa mizah sayangkan korang

Okay2 back to the topic. This time yang kongsi benda ni pada mizah adalah seorang doktor.

Die cakap die realize benda ni based on her personal observation.

Yang mana each time patient perlu buat Urine FEME, die perasan ada yang akan detected dengan Vit C jugak dalam urine.

Okay sebelum mizah explain details mizah cerita sikit ringkas urine FEME ni apa ek. Ni test urine yang normally kita buat untuk tengok ada protein tak, ada gula tak pada air kencing kita untuk tahu tahap kesihatan kita. Selalunya nak check jangkitan pada salur kencing kita.

Test die banyak. Ada yang dapat detect protein, gula & ph air kencing je. Ada yang lagi details, macam dalam kes ni boleh tengok Vit C jugak

Just in time sebab sekarang memang semua orang memang ambil Vit C betul tak?

So die share dengan mizah, yang die observe dah banyak patients. Maybe die pun tunggu die betul2 confirm agaknya baru die cerita sebab i jenis banyak tanya

Yang ambil tablet Vit C biasa, mesti akan ada Vit C dalam urine.

And mana2 yang ambil sustained release tablet, Vit C akan not detected dalam urine

Wahhh interesting kan?

Sebab ni maksudnya, if kita ambil sustained release tablet, it is actually well absorbed in the body and not wasted in our urine

Macam mana die tahu?

Die kata di tanya patient Vit C apa yang diorang ambil, and yang not detected ada 2 possibility lah kan.

Satu memang tak ambil Vit C la, which jangan laaa buat macam ni musim2 sekarang ni korang. Buah kita tak makan hari2 kan? Mizah cakap based on my experience sebab mizah sendiri peminat buah tegar, pun tak makan daily.

Satu lagi bila die check brand yang patient sebut, turn out Vit C tu ada teknologi SUSTAINED RELEASE Yang mana ianya dilepaskan sikit2, perlahan2 to make sure everything is fully absorbed in the body.

And kenapa die cerita pada mizah?

Sebab die tahu Vit C Shaklee ada salah satu Vit C supplements dengan teknologi Sustained Release

Subhanallah
Subhanallah

Rasa macam bersyukurnyaaa bila dengar benda2 macam ni walaupun ianya ada from personal view sahaja. It really mean a lot.

And bersyukur jugak sebab diri sendiri selama ni ambil Vit C shaklee.

Sebab this is a proof. A proof that sustained release tablet does absorb well in the body inshaAllah.

Cuma ambil dalam dose yang betul keh, not wasted bukan maksudnya boleh ambil banyak mana pun tau. Kalau tanya mizah, musim pandemik mizah akan suggest 500-1000mg untuk immune booster, and 2000mg untuk yang infected with the virus.

And with Shaklee, YES.

✅ Our Vit C has Sustained Release technology.

✅ 500mg per tablet will distributed slowly throughout the body in 5hours and do its job for 24hours.

✅ Ada 180biji, tahan 6bulan!

✅ Harga tak sampai RM99 pun ye.

✅ Tak memedihkan perut sebab dari ekstrak jagung. Sesuai untuk yang ada gastrik.

And we really need Vitamin C now korang

Mana yang nak order Vitamin C ni boleh laju2 whatsapp mizah sekarang ya

Leave a Reply

Open chat